A WPC burkolat felülete tényleg nem változik

Minden WPC-s ismertetőben leírtuk, leírjuk, elmondjuk, hogy a burkolati elemek rendkívül tartósak, anélkül is megőrzik esztétikájukat, hogy akár lakkozással, akár bármilyen ápolószerrel rendszeresen karban tartanánk őket. De nem csak ez fontos, hiszen a szépség maradandóságához hozzá tartozik, hogy a WPC kopásállósága rendkívüli és emellett nem kell tartanunk attól sem, hogy a nedvességet beszívja vagy a fagy szétrepesztené.

A WPC egy a fától teljesen eltérő szerkezetű anyag, amely nem szálakból áll, így nem is szálkásodik, hanem egy homogén pépből, sajtolással állítják elő. Miért fontos ez még? Hogy nincsenek rétegei, ezért ha a nagy kopásállóságú felület végül mégis megkopik, megsérül, akkor a hiányzó felületek vagy darabok helyén ugyanazt találjuk beljebb is. Tehát – hogy közérthetőek legyünk – a WPC burkolat teljes mélységében ugyanolyan színű, mint a legkülsején.

Ugyanakkor arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a WPC burkolatoknak vannak olyan típusai, amelyek kifejezetten faerezetesek. Ezen burkolatok esetében a faerezet mintája a gyártás utolsó lépésében, egy fél milliméteres réteg rápréselével készül. Ettől az eljárástól nem kell tartani, a faerezetes külső réteg rendkívül masszív, a tapadásuk is időtálló. Ebben az esetben sem kell tartani attól, hogy a mintázatos réteg elkopna, hiszen annak anyaga is magas kopásállósági tényezővel rendelkezik.

Ennek a réteges megoldásnak a kidolgozása tette lehetővé, hogy a WPC csodálatos és sokoldalú alapanyagából olyan sokféle és változatos kialakítású termékek létezzenek a piacon, mint amelyek közül választhatunk. Napjainkban kifejezetten konkrét fa típusokat imitáló WPC burkolatok is kaphatóak, de létezik már márványos, „latte” és még számos fantáziaszín és minta is. Ami azért nagy öröm, mert az esztétikát és a melegséget házasítják össze az időtállósággal és a kiváló tulajdonságokat hordozó minőséggel.

A mintázatos WPC burkolatokat egyébként inkább falburkolatként szokták alkalmazni, hogy jobban érvényesüljön a különleges felület egyedi látványa.

Érdeklődjön a megadott telefonszámon termékeinkkel kapcsolatban.

+36 30 938 4095

Hívjon minket most és válaszolunk kérdéseire!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Név*
Email*
Telefonszám*
Melyik termékünk érdekel?
Üzenet*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat

Korábbi bejegyzések