WPC elemek alkalmazása meglévő fa elemek helyére

Sok szó esett már eddig arról, hogy a WPC-ből készült, hibrid alapanyagú burkolóelemekkel a terasz, a medencék környékének vagy éppen a ház külsejének burkolása milyen esztétikusan és tartósan oldható meg. Arról azonban kevesebbet írtunk még, hogy a WPC kiválóan funkcionál kerítések, lépcsők és más olyan kültéri építmények alkotóelemeként, amelyek nem burkolati céllal kerülnek a helyükre.

Gyakori probléma, hogy a fából készült lépcsőlapok és/vagy kerítéslécek nagyon rövid ideig „bírják a gyűrődést”. A kültéren alkalmazott fa elemek közül azok vannak a leggyorsabb amortizációnak kitéve, amelyek kisebb méretekkel rendelkeznek, vagyis vékonyak, keskenyek. Miért? Mert ezek hamar átnedvesednek az időjárás változásai során, ugyanakkor, akár nedves állapotban is, a használat során erőhatásoknak és koptatásnak vannak kitéve.

A nedves fa teherbírása rosszabb, a rostjai feldagadnak és felpuhulnak, ami nem csak a fa léc formatartását rontja (például az oldalirányú erőhatásokkal szemben), de a felület érzékenységét is növeli. Ha a fa felületén a lakkréteg vagy a festékréteg megsérül, és alászivárog a nedvesség, az az összefüggő festékréteg megrepedezését és lepergését okozza.

A fa lécből készült kerítések és lépcsőlapok folyamatos karbantartást igényelnek, méghozzá intenzívebb mértékben, mint a burkolatok. A lépcsőlapokra háruló meglehetősen egyoldalú terhelés (a két szélén kisebb, középtájon jóval nagyobb nehézségi és súrlódási erőhatások) gyorsan elhasználja a természetes anyagot.

A WPC elemek a hagyományos fa lécekhez hasonló felszerelési és rögzítési technikát igényelnek, így nem kell tartanunk attól, hogy a kialakított tartószerkezetek helyeibe nem tudjuk a WPC léceket beilleszteni. A WPC, mint alapanyag nem érzékeny az időjárás viszontagságaira, a levegő nedvességtartalma és a fröccsenő víz sem rontja az állagát. Teherbírása és felületi ellenállósága bármilyen körülmények között kiváló, így nem kell tartani sem deformálódástól, sem kopástól a frekventált helyeken.

Mivel a WPC egész anyagában színezett, a felületi kopás nem okoz esztétikai változást a belőle kialakított lépcsőkben és kerítésekben, a kisebb hibák pedig finom reszeléssel lemosással kijavíthatóak.

Érdeklődjön a megadott telefonszámon termékeinkkel kapcsolatban.

+36 30 938 4095

Hívjon minket most és válaszolunk kérdéseire!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Név*
Email*
Telefonszám*
Melyik termékünk érdekel?
Üzenet*
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat

Korábbi bejegyzések